Флаг України

Вибір професії – це перший крок у доросле життя кожної людини. Саме від цього вибору залежить майбутнє благополуччя, достаток, самореалізація особистості, творчий розвиток і навіть здоров’я. На якість роботи працівника будь-якої професії завжди впливатиме його зацікавленість своєю справою. А чим краще виконується робота, тим кращий результат, підприємства успішніші, більше користі для суспільства в цілому.

Профорієнтація учнів – один із головних напрямів роботи педагогічного колективу Херсонської гімназії №20, тому у листопаді проведено традиційний тематичний тиждень.

Учні початкових класів стали учасниками інтерактивних виховних годин «Професії в моїй сім’ї», учні 1(5) – 5(9)-х класів – «Вибір професії – важливий крок у доросле життя». Учні 6(10) – 7(11)-х класів відвідали сайти вишів України під час заняття «День відкритих дверей Online».

Щоб правильно обрати майбутній життєвий шлях, передусім необхідно проаналізувати свої здібності, інтереси та нахили. Тому гімназисти 6(10)-х класів узяли участь у тренінгу «Самопізнання як інструмент для створення кар’єрної та освітньої траєкторії». Також учні мали змогу відвідати онлайн-виставку «Самопізнання та пошук професійного шляху» на платформі Padlet.

Майбутні випускники  узяли участь в онлайн-консультації з викладачами Інституту матеріалознавства та зварювання ім. Є.О. Патона Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського". Дізналися про актуальні галузі навчання, умови вступу та перспективи працевлаштування.

Сьогодні весь світ відчув на собі надзвичайну проблему пандемії і потребу в медичних працівниках. Серед випускників Херсонської гімназії №20 є видатні представники цієї благородної професії. Для учнів 5(9)-х класів було проведено музейні уроки «Випускники гімназії – рятівники людського життя». Також організовано арт-сушку «Діти Херсонщини дякують лікарям».

Професійна орієнтація учнів продовжуватиметься протягом навчального року. Попереду практичні заняття, цікаві зустрічі, які сприятимуть професійному самовизначенню наших учнів.