Флаг України

Профілактика булінгу, жорстокості та насильства, формування толерантності, ціннісного ставлення до життя та здоров’я людини –  головні завдання психологічної служби гімназії. Соціальним педагогом Юлією Скачок проведено низку просвітницьких та профілактичних заходів, спрямованих на підвищення життєвих компетенцій гімназистів, створення безпечного освітнього середовища та профілактику негативних явищ.

У рамках відзначення Дня толерантності учні 5(9)-В, 3(7)-Б, 2(6)-Б та 2(6)-В класів узяли участь в інтерактивному заході «Людство та толерантність». Було організовано роботу мультимедійної онлайн-виставки «Будь толерантною людиною».

З 25 листопада по 10 грудня 2021 року традиційно проводяться заходи до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Для учнів 2(6)-А класу проведено заняття «Моя цифрова безпека», спрямоване на попередження кібербулінгу та захист персональних даних.

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» учні 3(7)-А, 2(6)-Б,  2(6)-В та 2(6)-Г класів створювали коло безпеки. Гімназисти взяли участь у настільній грі, яка розроблена Всеукраїнським громадським центром «Волонтер» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Уряду Сполучених Штатів Америки. Дана ігрова методика формує логічне мислення, а також систему уявлень щодо явищ насильства, форм та методів його попередження й подолання.

Учні 6(10)-х класів стали учасниками інтерактивного уроку «Живи вільно», метою якого є просвітництво щодо запобігання ризику втягнення молоді в ситуації торгівлі людьми, підвищення психологічної готовності протистояти викликам, що можуть привести до експлуатації, утягнення в злочинну діяльність.

03 грудня проведено загальногімназійну акцію «Синя стрічка – проти насилля». Відомо, що синя стрічка символізує синці на дитячому тілі та водночас цей колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством. 

Під час антикорупційного уроку учні 7(11)-х класів ознайомились із наслідками соціального явища корупції та шкодою, яку воно завдає людям, сформували вміння виявляти прояви корупції в повсякденному житті та давати їм належну особисту оцінку.