Флаг України

21 століття – період розквіту інноваційних технологій, коли роботи замінюють людину на робочих місцях, а освоєння космосу – не мрія, а реальність. З екранів телевізорів тільки й чути про наслідки глобального потепління – пожежі, повені, вимирання цілих видів тварин. А скільки людських трагедій? Можна жити, не думаючи наперед, але ми, учні гімназії №20 імені Бориса Лавреньова, сподіваємося, що наше суспільство здатне побудувати чудове майбутнє. Тому й намагаємося бути соціально та екологічно свідомими. А проявляється це в активній участі в благодійних акціях.

Гімназійна спільнота тримає в полі зору екологічні проблеми, потреби бідних і літніх людей та постраждалих від війни. Також школярі допомагають безпритульним тваринам, приносячи для них корм. А в результаті – урятовані життя чотирилапих, які знаходять домівки і стають відданими друзями людині.

Або ж інший факт: кожен із нас знає про збір макулатури ще з початкових класів. Та чи є це явище банальним? Я думаю – ні! Це суттєво допомагає екології, адже з’являється можливість для повторного використання паперу. А це, у свою чергу, рятує дерева – легені нашої планети. Не цураємося ми й іншої діяльності для збереження екології, зокрема наші учні не раз виходили на рейди очищення територій поблизу навчального закладу. Школярі також брали активну участь в акції «Зелена ініціатива», насаджуючи дерева для озеленення міста. У гімназійному холі є й спеціальний контейнер для використаних батарейок. Цікаво, що учні приносили кришечки від пластикових пляшок для виготовлення протезів. У гімназії постійно відбуваються акції для допомоги малозабезпеченим родинам, літнім людям, сиротам. Ми завжди ладні стати у нагоді нашим однокласникам, що зазнали певних проблем у сім’ї.

А ще школа постійно займається підтримкою воїнів АТО. Учні долучаються до виготовлення вітальних листівок для наших бійців. Школярі за власним бажанням приносять солодощі й продукти для підтримки воїнів. І недарма: що може бути важливішим, ніж мирне небо над головою, можливість навчатися, творити, бути просто вільною та щасливою дитиною? Тож пам’ятаймо про наших захисників.

Більшість батьків також не стоять осторонь і долучаються до акцій підтримки, стають волонтерами.

Отже, наш світ потерпає від глобальних катастроф - і ми мусимо згуртуватися для їх подолання. Не будьте пасивними: ви – частина світу, який процвітатиме завдяки підтримці, небайдужості та милосердю.

 

Мєшкова Тетяна, учениця 10-Б класу