Флаг України

Сучасний освітній процес в Україні, особливо в умовах дотримання протиепідемічних заходів, вимагає від учителів постійного вдосконалення власної педагогічної майстерності, спрямованої на налагодження більш міцного взаємозв’язку в режимі онлайн. Саме тому в Херсонській гімназії №20 27 жовтня 2021 року відбувся практикум для педагогів «Використання  гаджетів як інструменту Smart – технологій на уроках фінансової грамотності та інформатики». Мета заходу – опанувати технологічні можливості гаджетів – телефонів, ноутбуків, планшетів – для урізноманітнення роботи із вивчення будь-яких навчальних предметів, а також вирішення фінансових питань у сучасному цифровому світі.

Учитель інформатики Філенко Світлана  ознайомила вчителів гімназії із технологією BYOD (прийди зі своїм гаджетом), що допомагає ефективно керувати власними фінансами із використанням електронних таблиць Ехсеl чи їх гугл-аналогів. Педагоги навчилися розраховувати суму, середнє значення кількості спожитої електроенергії, плату за неї  - квартальну, середньомісячну, мінімальну та максимальну. А згодом й інші можливості електронних таблиць (для складання звітів, групової роботи на уроці).

Захід довів усім педагогам, що сучасна цифрова освіта стає пріоритетом у реаліях сьогодення й може налагодити більш тісний зв’язок із новим поколінням дітей, для яких гаджети – невід’ємна частина життя. А впровадження дослідно-експериментальної роботи регіонального рівня «Методика реалізації наскрізної змістової лінії «Підприємливість і фінансова грамотність»» відкриває педагогам Херсонської гімназії №20 широкі горизонти для впровадження новітніх Smart – технологій в Херсонській гімназії №20.