Флаг України

Як правильно вибрати професію? У першу чергу потрібно зважити всі «за» і «проти», оцінити різні професії з точки зору їх плюсів і мінусів. А найголовніше – спробувати на практиці, чи до душі той чи інший вид діяльності. Саме для цього в Херсонській багатопрофільній гімназії №20 організовуються профорієнтаційні екскурсії та майстер-класи.

20 листопада до гімназії завітали представники Херсонського вищого професійного училища ресторанного господарства та провели майстер-клас для учнів 9 – 10-х класів. Майстер-технолог Людмила Іванівна розповіла та продемонструвала гімназистам різноманітне приладдя, завдяки якому вони у подальшому зможуть зі звичайних овочів та фруктів створювати справжні шедеври мистецтва. Учні училища розповіли, чому вони обрали професію кухаря,  поділилися враженнями від навчання та планами  на професійне майбутнє.

Під час майстер-класу гімназисти спробували свої сили в дивному кулінарному мистецтві – карвінгу. Звичайні огірки, помідори та морква перетворилися на букети квітів, лебедів та мереживо. Після такого майстер-класу ніхто не залишився байдужим до кулінарії.